środa, 19 czerwca 2013

Pasta z kaparów i marynowanej papryki

Kapary zawsze mnie ciekawiły. Muszę powiedzieć, że nie miałem wcześniej okazji ich jeść. Robiąc ostatnio zakupy rzucił mi się w oczy słoik na półce i stwierdziłem, że jej zakupię. Stały w lodówce dobre dwa tygodnie czekając na jakąś wenę kulinarną z mojej strony. W końcu nadeszła i stwierdziłem, że najlepiej będzie zrobić z nich pastę kanapkową. Jednak ostrzegam danie jest dla osób lubiących wyraziste i słone smaki :)

Składniki:
1 słoiczek kaparów
4 kawałki marynowanej czerwonej papryki
pieprz cytrynowy
słodka papryka
1 łyżka suszonego koperku
1 łyżka suszonej natki pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek


Przygotowanie:
Kapary odcedzamy i wkładamy do młynka. Mielimy. To samo robimy z czerwoną, marynowaną papryką. Kiedy mamy już obydwie masy łączymy je razem i dodajemy pieprz, mieloną słodką paprykę, natkę pietruszki oraz koperek. Wszystko razem mieszamy i na samy końcu dodajemy odrobinę oliwy z oliwek. Ostrzegam pasta jest dla amatorów słony smaków :)

Smacznego :)