niedziela, 13 kwietnia 2014

Babeczki kokosowe pełnoziarniste

Mąka pełnoziarnista jest naprawdę zdrowa, a wypieki przygotowane z jej udziałem smakują naprawdę bardzo dobrze. Polecam Wam używać jej w Waszych kuchniach bo na pewno przysłuży się ona Waszemu lepszemu trawieniu. Słodkości przygotowane z jej użyciem, też na pewno uspokoją sumienie nie jednego odchudzającego się osobnika. Babeczki, które dzisiaj Wam chcę zaprezenować, na pewno zasmakują nawet najbardziej wybrednym. Można je przygotowac dość szybko i zamrozić na odwiedziny gości. 

Składniki:
2 szklanki mąki
3 łyżki mleka kokosowego gęstego
1 szklanka cukru trzcinowego
1 szklanka wiórek kokosowych
2 jajka
3/4 szklanki mleka
3/4 szklanki oleju
3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Przygotowanie:
Jajka miksujemy z cukrem trzcinowym na jedolitą gładką masę. Gdy masa będzie już gotowa dodajemy mąkę, mleko kokosowe, wiórki kokosowe, szczyptę soli, proszek do pieczenia oraz olej i mleko. Wszystko razem miksujemy do uzyskania gładkie konsystencji. Zajmuje to około 5 minut.

Masę przekłądamy do foremek na babeczki, ja używam silikonowych. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 20 minut.

Smacznego :)