sobota, 19 kwietnia 2014

Jajka z rzodkiewką i szczypiorkiem

Już jutro znowu zasiądziemy do Wielkanocnych stołów. Ja się bardzo cieszę, bo na pewno będzie dużo różnych, różnistych wersji potraw jajecznych. A osobiscie za nimi wprost szaleje. Sam dzisiaj mam dla Was propozycję na szybkie i lekkie jajka w wersji z rzodkiewką i szczypiorkiem. Ich wykonanie nie zajmie Wam wiele czasu, a smak da wiele satysfakcji. Jeśli więc szukacie pomysłu na jutrzejsze podanie jajek, zapraszam do wypróbowania tego przepisu. 


Składniki:
8 jajek
10 rzodkiewek
pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu


Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Następnie ostudzamy, obieramy i przekrawamy na dwie równe części. Ze środka jajka wyciągamy żółtko, które następnie drobno siekamy i wrzucamy do miski.

Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek również drobno kroimy. Tak przygotowane składniki dodajemy do żółtek. Wszystko razem mieszamy z majonezem.

Przygotowaną masę układamy łyżeczką na pozbawionych żółtka jajkach. Dekorujemy według uznania i możemy podawać na stół.

Smacznego :)